Rólam

Szeretettel köszöntelek!

Vona-Szabó Kriszta vagyok, hivatásom szerint coach és irodalomterapeuta, de tulajdonképpen mindig is a kapcsolódásokból éltem. Tízévesen a Delfin őrs élén, tizenhat évesen a kereskedelmi suli kisboltjának vezetőjeként, később adminisztrációs munkatársként és újságíróként egyaránt a kérdés és a hallgatás voltak a legfőbb eszközeim arra, hogy megnyissak másokat. Ösztönösen. Ez jólesett nekem, s jó volt a velem beszélgetőknek is.

Az elmúlt évtizedekben szűköltem megrendítő mélységekben és szárnyaltam extatikus magasságokban is, de mindig meg akartam érteni, aktuálisan mi miért történik bennem és körülöttem; szemléltem, elemeztem, miért lesz olyan a világom, amilyen, mennyi ebben az én felelősségem, és hogyan alakul a környezetem, ha változtatok magamon, a hozzáállásomon.

Másról sem szól az életünk manapság, mint a változásról. Látom, érzem, élem. Ez akár közhely is lehetne, ha nem lenne veszettül komoly. Az azonban nem mindegy, hogy a körülmények igazítanak-e magukhoz bennünket, vagy belső érési folyamataink révén teremtődik meg az igényünk a megújulásra.

Ez vár a megújulás útján

Meggyőződésem szerint kiegyensúlyozott mindennapjaink alapja az önismeret. Tudom, sokat vesztett a súlyából ez a szó is, ahogy az „énidő” vagy a „tudatosság”, hisz rosszul használjuk és értelmezzük. Az önismeret, vagy inkább önépítés (hisz teljesen sosem ismerjük meg magunkat, épp a folyamatos változás okán) nem egy szép fotót kísérő hashtag a közösségi médiában, hanem élethosszig tartó tanulás, mély megélések, tisztelet és felelősség önmagunk iránt.

Érettebb személyiségünk felépítése, merev meggyőződéseink átkeretezése, új és bátor céljaink kitűzése és elérése kőkemény munka. Elkötelezettséget igénylő, lelki és fizikai izomlázzal járó, mindennapi aktivitás.

A folyamatos megújulás útja azonban nagyon termékeny és szép. Egyszerre kaland és megnyugvás, művészet és műélvezet. Kintről befelé, bentről kifelé, énméterről, énméterre.

Az önismeret fejlesztése tulajdonképpen lelki önrendelkezés. Szabadságunkból fakadó jogunk és kötelességünk, hogy mentális egészségünket is megőrizzük, ápoljuk vagy (segítséggel) helyreállítsuk.

De mentális jóllét nem lehetséges fizikai és szellemi jóllét nélkül. Fenntarthatóság, hisz a jelenben jövőbeni legjobb önmagunkat építjük.

Ha kísérődül választasz…

Akár coaching folyamatra szerződünk, akár irodalomterápiás csoportfolyamatban dolgozunk együtt, ígérem, hogy melletted lépkedek és támogatlak. Odaadom az őszinte figyelmem, az időmet, a tapasztalataimat, tükröt tartok, visszajelzek, de a téged megújító úton nem indulhatok el helyetted. A változtatás a te kihívásod, a te feladatod és a te sikered, amire nagyon büszke leszel.

Izgatottan és szeretettel várlak!